16/03/2024

Úvodní pozvánka

Srdečně vás zveme na 1. ročník Kočkogainingu, který v termínu 11. až 12. května proběhne v areálu Kynologického klubu Zbraslav u Brna. Akci pořádá Spolek vyznavačů Černé kočky (SVČK), neplést s SČVK, což jsou Severočeské vodovody a kanalizace.

Černá kočka je specifická karetní hra, která časem jistě bude zapsána do Reprezentativního seznamu nemateriálního kulturního dědictví lidstva. Původně se jí věnovalo pouze pár nadšenců na Moravě, v devadesátých letech se autor tohoto textu stal jediným Čechem, který alespoň částečně dokázal zvládnout její spletitá pravidla a herní strategii, která nabízí hráčům nekonečně příležitostí se při hře pohádat.

Navzdory konkurenci mariáše, popř. Kočce hodně podobného Bedrníku, se Černá kočka pomalu, ale jistě, začala prosazovat i v Čechách. SVČK postupně rozšiřuje okruh hráčů v komunitě orientačního běhu, a jednu misionářku se podařilo provdat do Pardubic.

SVČK se rozhodl tyto úspěchy prohloubit uspořádáním pravidelné sportovně-společenské akce, podrobné informace najdete v rozpise.

Žádné komentáře:

Okomentovat